2007. június 3., vasárnap

Hamarabb, mint a tévében

Erre is jó még ez a blog, hogy innen hamarabb megtudjátok, mi lesz a következő Hűbelebalázsban, mint a tévéből, vagy a sajtóból.
Egyelőre csak csirájában léteznek az alább ajánlott műsorok, de a tervből lesz is valami, ha törik, ha szakad, jövő hétfőre (júni 11.).

Téma number one:
Már biztos sokan ismeritek Ács Ervint, aki csíkszeredai műhelyében (majd meglátjátok milyen) mesterkedik. Honnan is ismernétek? Hát addig-addig, hogy épített magának egy fekvőbicajt, ami ugye nem mindennapi. Megfigyeltem Ervin munkáját, szerszámai önként tapadnak kezéhez használatra. Milyen jól érzi magát egy szerszám, ha hozzáértő kezekbe kerül! S milyen jól érzi magát egy tévés, ha szeme láttára születik valami, amit a piros gomb szalagra is rögzít. Előttünk válik egy vázból pedálozható biciklivé Ács Ervin második sk. fekvőbringája. Na persze, a tévében ez csupán pár perc, de semmiképp nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy mindez másfél év munkájának eredménye.
Fotó:




Téma number two:
A Békás-szoros és a Gyilkos-tó környéke, tudjátok, nemzeti park. Te, mint turista, tudod-e mit nem szabad tenned egy nemzeti park területén? Na például erről nyújtanak majd felvilágosítást a rangerek a Hűbelebalázsban. Hogy mik a "réndzserek"? Magyarul egyszerűen: természetvédelmi őrök.
Csak úgy zárójelben, nem hivatalosan: nyugaton sem teljesen kifizetődő egy ilyen állás betöltése, tippelhettek, hogy nálunk hogyan működik ez a dolog. Egy varázslatos környezet megmentőjének lenni ennek ellenére tagadhatatlanul nemes feladat.
Fotó:



Téma number three:
Ígérem, tényleg hamarabb megtudjátok innen, mint a tévéből!!
:)

Nincsenek megjegyzések: